Известие

Collapse
No announcement yet.

Да си поплача...!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да си поплача...!

И такааа... взех си колага от ММ преди 2 дена, бяха се справили чудесно. Всичко беше направено много професионално, което ме учуди доста, дори ги похвалих най-тьржествено. Всички забележки, които им бях поставил бяха отстранени. 2 дена си карам колата аз с страшна наслада и в един момент поглеждам таблото и какво да видя... свети лампата на мотора (една жьлта такава). Позаслушах се аз, колата работи равномерно, няма никакьв проблем. Като тръгнах на светофара си я изръчках и установих, че неще да вдигне оборотите над 3000 Отбих вдясно и след 1 мин престой на запалена кола реших да я изгася. Поизчаках още малко и я запалих - лампата пак светеше и на дисплея пише "HAVE ENGINE CHECK"!!! Потресен...! Обадих се веднага в ММ и им разказах всичко това, те любезно ми отговориха, че филтъра за твърди частици бил влезнал в режим на почистване. Дрън дрън... Утре в 15:00 часа имам записан час за диагностика и ще ги ритам из целия сервиз...
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
    Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

ха.... не е за смях ама си е смешно....
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Аз само не разбрах.. ше ги риташ щото некъв си датчик примерно е дал грешка и ти е светнал engine check-a? Ритай ги ако не ти го оправят, а не че се е развалило... тая жълта лампа свети за щяло и нещяло, дано да е наистина елементарен проблема при тебе
      Last edited by Gh0stRider; d.m.y г., 20:15.
      147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
      Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
      156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от Garvansky Покажи съобщение
        Като тръгнах на светофара си я изръчках и установих, че неще да вдигне оборотите над 3000 Отбих вдясно и след 1 мин престой на запалена кола реших да я изгася. Поизчаках още малко и я запалих - лампата пак светеше и на дисплея пише "HAVE ENGINE CHECK"!!! Потресен...! Обадих се веднага в ММ и им разказах всичко това, те любезно ми отговориха, че филтъра за твърди частици бил влезнал в режим на почистване. Дрън дрън...
        Колега, не им се хващай на приказките, аз вече няколко пъти писах по въпроса на почистването на даденият филтър - когато почва да се чисти 1. нищо компютъра не пише, 2. колата си върви абсолютно нормално и си вдига нормално оборотите, 3. единственният признак на почистване е димът който почва да излиза (сиво син) и работа на турбината даже без да даваш газ - на празен ход.
        Така че, кажи им да търсят друга причина. Некадърници.

При мен например си има също един Алфа "каприз" - когато измия колата, след това докато не изсъхне ми пише , че няма масло???, или ако е спряна под ъгъл - също ме известява , че е без масло. Закарах я в ММ - отговорът беше, че всичко е наред??? - имало и дуги такива (интересно ми е ако има и други колеги с такова "проблемче" пишете).

Желая ти успех с ММ!
        Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Какво правите с тия коли.....

като загреят...карайте ги до дупка газта, за да нямате проблеми!!!

Това е Алфа все пак, не Мерцедес
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от KGB Покажи съобщение
            Какво правите с тия коли.....

като загреят...карайте ги до дупка газта, за да нямате проблеми!!!

Това е Алфа все пак, не Мерцедес
            Как да се разбира коментара - - позабравил съм малко нашият език - караме си ги колите с газ - пък са и по добри от мерса - ?
            Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Не знам защо, но почти не съм виждал нова кола, на която да не и свети въпросната лампа.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

относно тези фирмени сервизи:става въпрос за маздата от подписа оставих колата за първа смяна на масло и вчера си я вземам и след каране окола 50км какво да видя като спрях от долу капе масло и то доста.вкарвам я на канал и какво да видя филтъра почти развит не е стегнат а на всичкото от горе и уплътнението на стария филтър стои също.егати щях да прееба колата заради тези.званя им и ми виката ще дойдем на място викам е..........бете!!!! си ............?!ще напиша оплакване и повече няма да дойда при вас.
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

да са живи и здрави ММ иначе ще умрем от глад... напоследък 159 е най-срещаното в сервиза...

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                    относно тези фирмени сервизи:става въпрос за маздата от подписа оставих колата за първа смяна на масло и вчера си я вземам и след каране окола 50км какво да видя като спрях от долу капе масло и то доста.вкарвам я на канал и какво да видя филтъра почти развит не е стегнат а на всичкото от горе и уплътнението на стария филтър стои също.егати щях да прееба колата заради тези.званя им и ми виката ще дойдем на място викам е..........бете!!!! си ............?!ще напиша оплакване и повече няма да дойда при вас.
                    Мога да ти изпратя снимки на Мазда RX8, която е обслужвана гаранционно от тях и сега й се прави основен ремонт. Колата е на общо 52 000 км, но това е вторият мотор
                    sigpic

Comment

И такааа... взех си колага от ММ преди 2 дена, бяха се справили чудесно. Всичко беше направено много професионално, което ме учуди доста, дори ги похвалих най-тьржествено. Всички забележки, които им бях поставил бяха отстранени. 2 дена си карам колата аз с страшна наслада и в един момент поглеждам таблото и какво да видя... свети лампата на мотора (една жьлта такава). Позаслушах се аз, колата работи равномерно, няма никакьв проблем. Като тръгнах на светофара си я изръчках и установих, че неще да вдигне оборотите над 3000 Отбих вдясно и след 1 мин престой на запалена кола реших да я изгася. Поизчаках още малко и я запалих - лампата пак светеше и на дисплея пише "HAVE ENGINE CHECK"!!! Потресен...! Обадих се веднага в ММ и им разказах всичко това, те любезно ми отговориха, че филтъра за твърди частици бил влезнал в режим на почистване. Дрън дрън... Утре в 15:00 часа имам записан час за диагностика и ще ги ритам из целия сервиз...
                      Какво стана, колега? Оправиха ли си лайната?
                      Писах ти да не се занимаваш с тия некадърници ...
                      sigpic

Comment

Май се оказва, че на по-ранните 2.4ки е трябвало да сменят ангренажния ремък и ролките в рамките на сервизна кампания....до края на седмица ще гледам да го проверя това....
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Колеги, проблемът е отстранен...! Срещу 24 лв. ми показаха бележка, за която чаках 20 мин, на която имаше някакви графики и написано на ръка "почиЗтване на DPF"

По големи разбирачи от ММ не съм виждал никога. Ще кажете ма нали ти оправиха колата. Да, това е така, но недай си боже да се случи нещо по сериозно нз дали отново ще им се доверя.

Вьзможно е и аз да си въобразявам, но според мен тези хора не знаят дори как да изкарват пари.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                          Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Сори за черногледството, но според мен лампата скоро ще светне отново.
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

Колеги, проблемът е отстранен...! Срещу 24 лв. ми показаха бележка, за която чаках 20 мин, на която имаше някакви графики и написано на ръка "почиЗтване на DPF"

По големи разбирачи от ММ не съм виждал никога. Ще кажете ма нали ти оправиха колата. Да, това е така, но недай си боже да се случи нещо по сериозно нз дали отново ще им се доверя.

Вьзможно е и аз да си въобразявам, но според мен тези хора не знаят дори как да изкарват пари.
                              Освен, че са некадърни, са и неграмотни
                              ..."почиЗтване на DPF"...
                              Пази боже
                              sigpic

Comment

Working...
                              X